Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

13 Martie 2020
Vizualizari: 713
Comentează add

Slujbele religioase vor fi oficiate în aer liber sau vor fi ascultate în difuzoare, pentru evitarea aglomerării credincioşilor în spaţiul de cult.

Cultele din România iau măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19

remus-radulescu

 

Cultele din România iau măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Principalele decizii ţin de recomandarea făcută preoţilor pentru a se asigura că, la slujbe, nu participă, în spaţii închise, mai mult de 100 de persoane.

Slujbele religioase vor fi oficiate în aer liber sau vor fi ascultate în difuzoare, pentru evitarea aglomerării credincioşilor în spaţiul de cult - le cere Sinodul Bisericii Ortodoxe Române, preoţilor din toată ţara.

De asemenea, în proximitatea lăcaşelor de cult, preoții vor asigura zone de igienizare a mâinilor cu produse necesare pentru aceasta: apă, săpun, dezinfectanţi. La finalul slujbelor, în toate bisericile şi mănăstirile ortodoxe, va fi rostită o rugăciune specială pentru pocăinţă, pentru oprirea epidemiei actuale, pentru însănătoşirea persoanelor bolnave şi pentru întârirea spirituală a cadrelor medicale şi a persoanelor care contribuie la prevenirea şi combaterea epidemiei.

Biserica Catolică din România recomandă preoților să înmulțească numărul de liturghii într-o zi, acolo unde numărul de credincioși care participă în mod obișnuit depășește maximul de 100 prevăzut de autorități.

Tot pentru evitarea aglomerării în biserici, se recomandă urmărirea slujbelor catolice online.

Muftiatul cultului musulman din România a decis ca, începând de astăzi, să suspende temporar desfășurarea rugăciunii specifice zilei de vineri, la toate lăcașurile de cult musulmane din țară.


Etichete CORONAVIRUSCULTERELIGIEBISERICĂ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live