Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 03 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Octombrie 2019
Vizualizari: 377
Comentează add

Ministrul demis al transporturilor, Răzvan Cuc, a negat acuzaţiile aduse de către fostul directorul general al TAROM, Mădălina Mezei.

Cuc dezminte că i-a cerut șefei Tarom să anuleze zboruri în ziua moțiunii

radiojurnal

Fostul directorul general al companiei TAROM, Mădălina Mezei, demisă, marţi, din funcţie susţine că a refuzat să anuleze, în ziua moţiunii, cinci zboruri interne care aduceau parlamentari la Bucureşti, aşa cum îi ceruse ministrul demis al transporturilor, Răzvan Cuc.

Mădălina Mezei: ”Domnul ministru m-a chemat la dumnealui în birou cu două zile înainte să-mi spună că trebuie să anulăm nişte curse interne ca să oprim accesul parlamentarilor la votarea moţiunii de cenzură.

I-am răspuns că aşa ceva este imposibil pentru că noi nu suntem stăpâni de sclavi, suntem o companie de oameni liberi.

Aceşti piloţi, indiferent ce le-aş fi spus eu, nu ar fi făcut niciodată aşa ceva şi, evident, eu n-aş fi putut să cer așa ceva subordonaţilor companiei.

Iniţial, era vorba despre cinci zboruri - Timişoara, Oradea, Baia Mare, Satu Mare.

Domnul ministru mi-a cerut să identific senatorii şi deputaţii aflaţi la bord, i-am arătat, după care a zis că mă contactează a doua zi să-mi spună finalul deciziei dumnealui.”

Ministrul demis al transporturilor, Răzvan Cuc, a negat acuzaţiile aduse de către fostul directorul general al TAROM şi a acuzat-o că face jocuri politice.

El a declarat că nu i-a solicitat Mădălinei Mezei să reţină avioane la sol, dar a precizat că a întrebat-o pe aceasta ce parlamentari zboară şi dacă totul este în regulă. 

Răzvan Cuc: ”Doamna Mezei a venit cu tot felul de poveşti şi mi-a spus că a fost contactată de cineva de la SRI care i-a spus de nişte aeronave că vor fi ţinute la sol şi i-am spus: doamnă, nu ştiu şi nu mă interesează.

Eu, la rândul meu, am un contact instituţional cu SRI şi dacă există o asemenea informaţie, sunt convins că, în primul rând, m-ar fi înştiințat pe mine.

Eu m-am întâlnit cu doamna Mezei miercuri seara, dar nu i-am cerut un astfel de lucru. Cum puteam eu să opresc de la zbor cinci aeronave? Gândiţi-vă logic, mai multe tipuri de aeronave, nici nu ştiu ce operau în ziua aceea.

Am întrebat-o, într-adevăr, pe doamna Mezei ce parlamentari zboară, dacă totul este în regulă şi dacă vin, îşi fac cursele cum trebuie, fiindcă aflasem şi eu pe surse, ca să spun aşa, şi se lamentase toată lumea de la opoziţie că aş opri eu avioanele.

A demonstrat acum ceea ce am văzut în aceste patru luni: incompetenţă, inconsecvenţă şi că este aservită anumitor grupuri de interese.”

Reporterul RRA Cătălin Radu transmite că premierul în exerciţiu, Viorica Dăncilă, a dispus trimiterea Corpului de control al Prim-ministrului la Ministerul Transporturilor şi la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA, 'în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media'.


Etichete cucdezmintiretarommotiune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live