Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICA - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 20 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Martie 2019
Vizualizari: 171
Comentează add

Miniştrii din Guvernul de la Londra, nominalizaţi ca posibili înlocuitori ai premierului Theresa May, au negat orice intenţie de a prelua conducerea cabinetului.

Cu sau fără Brexit...

florin-lepadatu

 

Miniştrii din Guvernul de la Londra, nominalizaţi ca posibili înlocuitori ai premierului Theresa May, au negat orice intenţie de a prelua conducerea cabinetului.

Presa de la Londra a vorbit duminică despre un posibil complot de înlăturare a Theresei May, după ce mai mulţi membri ai Partidului Conservator s-au declarat nemulţumiţi de modul în care aceasta gestionează ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Dan Vasiliu are detalii: "Ministrul mediului, Michael Gove, unul dintre foşti lideri ai campaniei de susţinere a Brexit-ului se află pe lista posibililor înlocuitori ai Theresei May, el fiind susţinut de grupul conservatorilor, care îşi doreşte ca Regatul Unit să iasă din Uniunea Europeană.

Michael Gove a declarat însă că acum nu este momentul potrivit pentru a schimba căpitanul navei.

Conservatorii care vor ca Brexit-ul să nu mai aibă loc şi l-ar dori în fruntea guvernului pe vicepremierul David Lidington, dar şi acesta a negat posibilitatea ca Theresa May să fie înlăturată.

David Lidington: "Sunt 100% lângă premier.

Lucrez asiduu pentru a atrage sprijinul necesar pentru a acordului negociat de ea, pentru că este o înţelegere echilibrată care este în interesul naţional", a declarat David Lidington pentru BBC.

În schimb, ministrul pentru Brexit, Stephen Barclay, e de părere că alegerile anticipate sunt o variantă foarte posibilă, dacă Parlamentul va vota în această săptămână în favoarea unei opţiuni pe care Guvernul nu o agreează.

Este de aşteptat ca deputaţii să aibă ocazia de a vota într o serie de aşa numite voturi indicative, variantele pe care le consideră cele mai potrivite în privinţa Brexit-ului.

Printre acestea se numără negocierea unei relaţii viitoare cu Uniunea Europeană de tipul celei pe care o are acum Norvegia, organizarea unui al doilea referendum sau revocarea articolului 50, care ar face ca Brexit-ul să nu mai aibă loc."


Etichete Brexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live