Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Marţi, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Decembrie 2018
Vizualizari: 238
Comentează add

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis luni că Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord este liber să revoce în mod unilateral intenţia sa de retragere din UE.

Cu sau fără Brexit...

florin-lepadatu

 

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis luni că Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord este liber să revoce în mod unilateral notificarea intenţiei sale de retragere din UE, potrivit Reuters.

În urma unui referendum din Marea Britanie care a oferit o majoritate în favoarea retragerii din Uniunea Europeană, o petiţie a fost depusă în Scoţia în care s-a ridicat problema dacă este posibilă revocarea notificării intenţiei Regatul Unit de a se retrage din Uniunea Europeană.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a fost solicitată de Court of Session din Scoţia să stabilească dacă legislaţia Uniunii Europene permite unui stat membru să-şi retragă în mod unilateral notificarea înainte de expirarea termenului de retragere de doi ani şi, în caz afirmativ, care sunt condiţiile care guvernează această revocare, precum şi efectele acesteia în ceea ce priveşte statul membru respectiv. 


Etichete Brexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live