Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

28 Ianuarie 2021
Vizualizari: 166
Comentează add

"Facem apel la autoritățile ruse să-i elibereze imediat pe cei care au fost reținuți ilegal", au cerut la OSCE printr-o declarație comună 26 de state membre UE.

Cu excepția Ungariei, UE condamnă înăbușirea brutală a protestelor în Rusia

sergiu-stet

 Alexei Navalnîi. Foto: Arhivă.

Intrebarea 1

Sigur
Nu
Sigur

Practic toate țările membre UE au făcut apel la Rusia în cadrul Consiliului Permanent al OSCE să elibereze neîntârziat persoanele reținute în cursul acțiunilor de protest desfășurate în Federaţia Rusă pe 23 ianuarie, transmite agenția Interfax.

"Codamnăm înăbușirea brutală a protestelor pașnice care au avut loc în orașe de pe întreg cuprinsul Rusiei sâmbătă, 23 ianuarie",  se arată în declarația celor 26 de țări membre UE.

Declarația a fost citită în Consiliul Permanent al OSCE de reprezentantul Portugaliei. Acesta a arătat că exprimă părerea a aproape toate țările membre UE.

De pe lista țărilor membre UE care au semnat declarația lipsește doar Ungaria. "Facem apel la autoritățile ruse să-i elibereze imediat pe cei care au fost reținuți ilegal și repetăm apelul pe care l-am făcut de a fi eliberat Aleksei Navalnîi", se arată în declarație.

Țările membre UE au făcut apel la autoritățile ruse să garanteze dreptul la libertatea de organizare de adunări pașnice și să-și îndeplinească obligațiile privind respectarea drepturilor omului.


Etichete UEAleksei Navalnîiproteste

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live