Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Iunie 2016
Vizualizari: 942
Comentează add

La alegerile de duminică au fost înregistrate cu aproximativ 50% mai puţine incidente electorale faţă de scrutinul din 2012.

"Cu aprox. 50% mai puţine incidente electorale" faţă de alegerile din 2012

radiojurnal

Secţie de votare. Foto: Nicoleta Balaci

Procesul electoral de ieri s-a desfăşurat în condiţii normale, pe parcursul celor 14 ore pe care românii le-au avut la dispoziţie să-şi exercite dreptul la vot, nu au fost înregistrate probleme majore.

Mai multe informaţii despre scrutinul de duminică găsiţi pe pagina noastră specială.

De altfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog, la aceste alegeri au fost înregistrate cu aproximativ 50% mai puţine incidente electorale faţă de scrutinul din 2012.

Monica Dajbog: S-au constatat 70 de fapte contravenţionale, pentru care s-au aplicat 21 de avertismente scrise şi amenzi în valoare de 24.600 de lei. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru continuarea propagandei electorale, fotografierea şi filmarea buletinului de vot, consumul şi distribuirea de băuturi alcoolice în zona de protecţie a secţiei de votare, prezenţa a mai multor persoane în cabina de vot.

De asemenea, se efectuează cercetări referitor la 34 de situaţii privind posibile infracţiuni. În mai multe secţii de vot din ţară au fost înregistrate incidente legate de dispariţia ştampilelor cu menţiunea votat.

Realizator: Şi Asociaţia Pro Democraţia, organizaţie neguvernamentală, care s-a implicat în observarea alegerilor locale de ieri a centralizat, prin intermediul propriilor observatori, neregulile constatate pe durata scrutinului.

Potrivit reporterului nostru Daniela Mănuţă, au fost semnalate erori de tipărire a buletinelor de vot în Alexandria şi într-o comună din judeţul Buzău, iar reprezentanţii Asocaţiei sunt de părere că acolo ar trebui reluate alegerile.

Alte nereguli constatate se referă la lipsa buletinelor de vot, continuarea campaniei electorale şi distribuirea unui număr mai mare de buletine pentru un singur alegător.


Etichete alegeri locale 2016La alegerile de duminicăincidente electoraleMonica Dajbog

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live