Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

2 Ianuarie 2010
Vizualizari: 1431
Comentează add

Franţa: 1.137 de maşini au fost incendiate în noaptea de Revelion faţă de 1.147 anul trecut.

Cu 10 maşini arse mai puţin faţă de anul trecut

ionut-dragu

Foto: Agerpres

În ultimii ani, a devenit aproape o tradiţie în Franţa, ca, în noaptea dintre ani, grupuri de tineri, proveniţi mai ales din comunităţile de imigranţi, să provoace violenţe şi distrugeri, incendierea maşinilor parcate fiind distracţia preferată.

Astfel, numărul de maşini incendiate în Franţa în timpul nopţii de Revelion a rămas aproape acelaşi ca anul trecut la 1.137 faţă de 1.147, în pofida unei puternice mobilizări a poliţiei, potrivit unor cifre comunicate de ministrul de interne Brice Hortefeaux, citat de France Presse

Ministerul de Interne a mobilizat 45.000 de poliţişti şi jandarmi în întreaga ţară dintre care 8.000 la Paris pentru a preveni eventuale incidente importante.

Potrivit bilanţului, în Franţa numărul persoanelor care au comis delicte s-a dublat, ajungând la 549 de persoane arestate, faţă de 288 anul trecut şi 481 reţinute faţă de 219.

Pe de altă parte, în timpul dimineţii de vineri, ministrul de interne a afirmat că niciun incident important nu a fost constatat în noaptea de Anul Nou.

Cu toate acestea, la Paris şi în cele trei departamente limitrofe, numărul de vehicule incendiate s-a redus "în proporţii sensibil mai importante decât pe plan naţional", a precizat ministrul. Vehiculele incendiate este în scădere cu peste 20 la sută la 198.

Anul trecut, numărul de maşini incendiate pe plan naţional era în creştere de 30 la sută.

Printre forţele de ordine s-au înregistrat " 16 răniţi dar nicio pagubă nu a fost constatată la bunuri imobiliare publice şi private", potrivit forţelor de ordine.


Etichete Franţamaşinifocincendiereincidenteanul nouobicei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live