Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 01 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Februarie 2020
Vizualizari: 285
Comentează add

Premierul desemnat, Ludovic Orban, urmează să trimită luni la parlament programul de guvernare actualizat şi lista miniştrilor pe care îi va propune.

Cu sau fără alegeri anticipate?

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Premierul desemnat, Ludovic Orban, urmează să trimită luni la parlament programul de guvernare actualizat şi lista miniştrilor pe care îi va propune.

Anterior, liberalii vor avea o şedinţă în care vor aproba aceste documente.

La rândul lor, social-democraţii sesizează, luni, Curtea Constituţională.

Ei sunt nemulţumiţi că Ludovic Orban a fost desemnat pentru a doua oară în funcţia de şef al guvernului şi invocă un conflict instituţional între parlament şi preşedinţie.

Iulia Gherman cu detalii: "Ludovic Orban a spus că din programul de guvernare vor fi eliminate obiectivele deja îndeplinite şi adăugate unele noi care pot fi realizate fără adoptarea de acte normative cu valoare de lege.

El a precizat că senatorii şi deputaţii liberali au fost mandataţi să participe la şedinţa parlamentului pentru validarea noului guvern şi să voteze împotrivă, aceasta fiind calea pentru deschiderea alegerilor anticipate, susţine Ludovic Orban.

Ludovic Orban: "După reuniunea Biroului politic al partidului, la care voi prezenta programul de guvernare reactualizat şi propunerea mea ca preşedinte al partidului, premier desemnat pentru lista miniştrilor, vom înainta lista miniştrilor şi programul de guvernare către birourile permanente ale celor două Camere."

Conducerea Senatului şi cea Camerei Deputaţilor au un termen de 15 zile după primirea programului de guvernare şi a listei cu miniştri pentru convocarea şedinţei comune.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus, însă că va sesiza astăzi Curtea Constituţională în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor cu privire la nominalizarea lui Ludovic Orban în fruntea guvernului.

Marcel Ciolacu: "E o mascaradă.

În aceeaşi şedinţă au propus prim-ministru să fie desemnat de către preşedintele României domnul Orban şi în aceeaşi sedinţă au hotărât prin vot politic că nu o să îl voteze.

Cum văd ei această interpretare constituţională?

Presupun că CCR o să ne lămurească."

Marcel Ciolacu mai spune că ar trebui aşteptat răspunsul Curţii Constituţionale asupra sesizării înainte ca parlamentul să fixeze un calendar pentru o validarea noului guvern."


Etichete ludovic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live