Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Martie 2018
Vizualizari: 880
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că decizia în privinţa cererii de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, va fi luată după Paşti.

"Cu certitudine, la momentul potrivit voi lua o decizie"

florin-lepadatu

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Bruxelles, că decizia în privinţa cererii de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, va fi luată mai degrabă după Paşti.

"Cu certitudine, la momentul potrivit voi lua o decizie.

Pot acum să vă spun că această decizie nu va fi luată înainte de sărbători, ci mai degrabă după Paşti.

Cum va suna această decizie, voi explicita într-o declaraţie publică pe care o voi face la momentul respectiv", a precizat Klaus Iohannis.

Totodată, el a precizat că în luarea deciziei se va "inspira" din toate documentele care îi sunt puse la dispoziţie de ambele părţi.

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că aşteptările sale privind legile justiţiei sunt legate de îmbunătăţirea acestora, până când "satisfac nevoile societăţii româneşti", arătând că în momentul în care vor ajunge la el va face o primă analiză, deoarece are mai multe opţiuni care pot fi luate în calcul.

"Am aşteptări să îmbunătăţim legile, până când sunt bune şi satisfac nevoile societăţii româneşti.

Intenţionez, în momentul în care aceste legi ajung la mine, pentru că niciuna nu a ajuns până acum instituţional la mine, să fac o primă analiză, să fac o declaraţie publică de intenţie şi atunci o să vă spun un pic mai concret ce părere am despre anumite demersuri, despre anumite articole şi ce voi face eu, în definitiv, cu aceste legi, fiindcă în prima etapă am mai multe opţiuni care pot fi luate în vizor", a afirmat şeful statului.

El a participat la reuniunea Consiliului European, care a avut loc la Bruxelles.

 

Etichete Klaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live