Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Mai 2015
Vizualizari: 1288
Comentează add

Șeful Senatului C. P. Tăriceanu alături de alți patru senatori îi cer președintelui Iohannis demiterea Liviei Stanciu preşedinta ÎCCJ cât şi a Codruţei Kovesi, procuror şef DNA.

C.Tăriceanu îi cere președintelui demiterea șefelor ICCJ și DNA

radiojurnal

Calin Popescu Tariceanu. Foto: Arhivă.

În urma stabilirii definitive a nevinovăţiei de către Curtea de Apel Bucureşti în cazul Marianei Rarinca, acuzată de Livia Stanciu, Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de şantaj, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, împreună cu alţi patru senatori au trimis Preşedintelui României o scrisoare.

În document cei cinci senatori cer sprijinul Preşedintelui Klaus Johannis pentru modificarea Codului de Procedură Penală precum şi demiterea Liviei Stanciu preşedinta ÎCCJ cât şi a Laurei Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA.

Cei cinci senatori şi-au motivat cerea de demitere a celor doi magistraţi prin faptul că Mariana Rarincea a stat şase luni în arestul poliţiei fără a fi vinovată catalogând acest lucru ca un abuz al celor doi înalţi magistraţi.

Cu toate că scrisoarea a fost semnată de doar cinci senatori din document reiese că el a fost însuşit de Parlament, fapt denunţat de preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Cătălin Boboc. 

În finalul scrisorii cei cinci parlamentari cer Preşedintelui Johannis să se alăture demersului de modificare a Codului de Procedură penală în sensul eliminării arestului preventiv la infracţiunile comise fără violenţă precum şi înlocuirea sintagmei suspiciuni rezonabile cu cea de indicii temeinice ca precondiţie pentru punerea în mişcare a acţiunii penale.


Etichete Klaus IohannissenatoridemisieCodruta KovesiDNALivia StanciuCălin Popescu TariceanuICCJMariana RarinceaabuzParlamentCatalin Boboc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live