Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Zimmerman

6 Ianuarie 2015
Vizualizari: 904
Comentează add

Judecătorii Alexandru Şerban şi Marius Tudose candidează pentru funcţia de preşedinte, iar pentru cea de vicepreşedinte - procurorul Bogdan Gabor.

CSM își alege noua conducere

elena-zimmerman

Sediul Consiliului Superior al Magistraturii. Foto: captură youtube.com.

Consiliul Superior al Magistraturii îşi alege, astăzi, noua conducere.

Judecătorii Alexandru Şerban şi Marius Tudose candidează pentru funcţia de preşedinte, iar pentru cea de vicepreşedinte - procurorul Bogdan Gabor.

Pe ordinea de zi a şedinţei CSM se mai află şi prezentarea raportului de activitate al instituţiei pe anul trecut.  

CSM este condus de un preşedinte, ajutat de un vicepreşedinte, care fac parte din secţii diferite, pentru un mandat de un an, care nu poate fi reînnoit.

Cei doi candidaţi pentru funcţia de preşedinte al CSM pledează, între altele, în proiectele manageriale, pentru acţiuni împotriva oricăror ingerinţe în independenţa justiţiei.

Judecătorul Alexandru Şerban suţine că CSM trebuie să adopte o reacţie rapidă împotriva oricăror atacuri şi imixtiuni în justiţie, în timp ce contracandidatul său, judecătorul Marius Tudose, vorbeşte inclusiv despre instituirea unor sancţiuni, altele decât cele morale, pentru cei care îi atacă pe magistraţi.

Potrivit reporterului RRA, Mădălina Verman, o altă prioritate asumată de cei doi candidaţi la şefia Consiliului se referă la consolidarea integrităţii sistemului judiciar şi a independenţei Ispecţiei Judiciare.  

Şedinţa CSM va fi condusă de preşedintele Klaus Iohannis, care, tot astăzi, va participa la ceremonia de învestire a noului şef al Statului Major General al Armatei, general-locotenent cu trei stele Nicolae-Ionel Ciucă.


Etichete CSMConsiliul Superior al Magistraturiijudecătoriprocuroricandidațiraport de activitateKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live