Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

10 Decembrie 2019
Vizualizari: 246
Comentează add

CSM îşi alege conducerea

-

 Foto arhivă

Plenul CSM s-a reunit, astăzi, pentru a-şi alege noua conducere, după încheierea mandatului Liei Savonea. La şedinţă a participat, pentru scurt timp, şi preşedintele Klaus Iohannis, care subliniat în discursul său importanţa acestei instituţii pentru echilibrul sistemului judiciar şi a dat asigurări că va veghea ca politicul să nu mai intervină în activitatea magistraţilor.

Diana Surdu urmăreşte şedinţa CSM şi transmite, acum, în direct. Bună ziua, Diana! Te ascultăm!

Reporter: Bună ziua, Nicoleta! Președintele Klaus Iohannis a declarat că deși asaltul asupra justiţiei a fost oprit temporar "răul făcut trebuie reparat cât mai curând". "Acest proces propune evident și concursul consiliului" a mai spus Klaus Iohannis, la şedinţa CSM în care se alegere conducerea instituției. Şeful statului a precizat că perioada protocoalele dintre instituții s-a terminat, răspunzând judecătoarei Gabriela Baltag, care a afirmat că justiţia este subiect de campanie de prea multă vreme.
Klaus Iohannis: Acea etapă cu protocoale s-a încheiat de mult și voi veghea să nu mai revină niciodată, iar acea etapă de intrare cu bocancii a politicului sau a unor partide, ca să nu generalizăm, în organizarea justiției de asemenea s-a terminat, și cât voi rămâne eu, vă garantez că nu se va repeta acest

Reporter: Președintele Iohannis a făcut un apel la respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneția, rapoartelor GRECO și MCV. Şeful statului a amintit și de perioada tensionată din CSM şi de deciziile actualei conduceri a consiliului, contestate și de asociații de magistrați. A fost o vizită scurtă de doar 30 de minute a președintelui, iar la acest moment membrii consiliului sunt într-un impas procedural. Potrivit surse judiciare, membrii CSM au votat nouă pentru şi nouă împotriva alegerii judecătoarei Nicoleta Ţînţ la conducerea consiliului, iar un vot este nul.

 


Etichete CSMalegericonducerea CSM

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live