Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălina Verman

11 Iulie 2018
Vizualizari: 427
Comentează add

Cercetarea vizează refuzul fostei procuror şef al DNA de a se prezenta la Comisia parlamentară de anchetă pe tema alegerilor prezidenţiale din 2009.

CSM a amânat decizia în cazul cercetării disciplinare a Codruţei Koveşi

madalina-verman

 

Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat pentru 25 iulie luarea unei decizii în ceea ce priveşte acţiunea disciplinară efectuată de Inspecţia Judiciară împotriva fostului procuror-şef al DNA, Laura Codruţa Koveşi.

Cercetarea vizează refuzul acesteia de a se prezenta la Comisia parlamentară de anchetă pe tema alegerilor prezidenţiale din 2009. Inspecţia Judiciară o acuză pe fosta şefă a DNA că nu a respectat dispoziţia explicită a Curţii Constituţionale de a da explicaţii în faţa respectivei comisii şi că, astfel, a adus atingere onoarei profesionale şi prestigiului Justiţiei.

Laura Codruţa Koveşi a aflat miercuri, 11 iulie, că este cercetată disciplinar într-un nou dosar. Este vorba despre o sesizare din oficiu a Inspecţiei Judiciare, în contexul emiterii unui comunicat de catre DNA în 12 februarie 2018, în conţinutul căruia ar fi fost divulgate date din dosare aflate în curs de soluţionare.


Etichete Inspecţia JudiciarăprocuroriCSMmagistraţisesizareLaura Codruţa Koveşicercetare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live