Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

21 Martie 2017
Vizualizari: 493
Comentează add

Desecretizarea protocoalelor încheiate de către SRI cu diverse instituţii ale statului nu va constitui o temă de discuţie în cadrul CSAT pentru că nu a existat o solicitare.

CSAT discută azi înzestrarea Armatei şi controversa privind corvetele

oana-bala

 Ședință CSAT. Arhivă Foto: presidency.ro.

Consiliul Suprem de Apărare a ţării se reuneşte pentru a discuta despre programul de înzestrare a Armatei şi despre mandatul României la summitul NATO de la Bruxelles, care va avea loc în luna mai.

Membrii CSAT vor discuta în şedinţa de marţi, 21 martie, despre stadiul îndeplinirii în cursul anului trecut a programului privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei până în anul 2026 şi în perspectivă. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că pe ordinea de zi a reuniunii se află şi situaţia corvetelor multifuncţionale, în contextul în care executivul a abrogat hotărârea cabinetului Cioloş de anul trecut, potrivit căreia aceste nave de mic tonaj urmau să fie construite la Galaţi, la şantierul naval deţinut de un grup olandez.

Guvernanţii şi-au motivat decizia invocând faptul că procedura prevede avizul obligatoriu al Parlamentului. Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni, purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a enumerat şi celelalte teme aflate pe agenda reuniunii CSAT.  

"Obiectivele României pentru summitul NATO de la Bruxelles 2017, activitatea desfăşurată de către instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale în 2016 şi principalele direcţii pentru anul 2017, activitatea desfăşurată de către Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică în anul 2016, activitatea desfăşurată de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în anul 2016", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Desecretizarea protocoalelor încheiate de către Serviciul Român de Informaţii cu diverse instituţii ale statului nu va constitui o temă de discuţie în cadrul şedinţei. Potrivit preşedintelui României, nu a existat nicio solicitare în acest sens.


Etichete CSATKlaus IohannisMădălina Dobrovolschicorveteşantier Galaţiachiziţiegâlceavă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live