Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

28 Septembrie 2016
Vizualizari: 817
Comentează add

CSAT a discutat şi despre o strategie pe termen mediu şi lung în relaţia dintre România şi Republica Moldova, precum şi despre situaţia din industria de apărare.

CSAT a decis îmbunătăţirea legislaţiei privind securitatea cibernetică

oana-bala

  Preşedintele României, Klaus Iohannis     Foto: presidency.ro.

Consiliul Suprem de Apărare a ţării a decis mar'i, 27 septembrie, că brigada multinaţională a NATO va funcţiona la Craiova şi va fi constituită pe baza Brigăzii a 2 - a Infanterie "Rovine", care-şi are garnizoana în acest oraş.

Preşedintele Klaus Iohannis nu a dat detalii despre stadiul negocierilor cu alte state care ar putea participa la acest mecanism comun de apărare, în contextul în care până acum, alături de România, şi-au anunţat contribuţia la brigada multinaţională Polonia şi Bulgaria.  

"Noi credem că în cursul anului 2017 vom fi în situaţia în care să declarăm capacitatea iniţială a acestei brigăzi, deci să ştim cine participă, cu ce efective participă şi să pornească organizarea şi, în varianta cea mai optimistă, în 2018, această brigadă va fi funcţională. Deci la capacitate nominală", a declarat după reuniunea CSAT păreşedintele Klaus Iohannis.

Şi situaţia industriei de apărare a fost analizată de membrii CSAT, care au stabilit că este nevoie de reorganizarea Companiei Naţionale "Romarm" pentru a deveni un partener serios al investitorilor străini.

CSAT a mai decis elaborarea unei strategii pe termen mediu şi lung pentru ca relaţia dintre România şi Republica Moldova să devină mai bună şi mai performantă.

Preşedintele României a mai spus că este nevoie de o îmbunătăţire a cadrului legislativ în domeniul securităţii cibernetice şi că executivul va finaliza proiectul de lege până la sfârşitul anului.


Etichete RomarmciberneticRovinebrigadăNATOR. Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live