Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

27 Mai 2020
Vizualizari: 169
Comentează add

CSAT a adoptat proiectul Strategiei Naționale de Apărare a Ţării pentru perioada 2020 - 2024.

CSAT a adoptat proiectul Strategiei Naționale de Apărare a Ţării

-cristina-grecu

Ședință CSAT. Foto: presidency.ro.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a adoptat miercuri proiectul Strategiei Naționale de Apărare a Ţării pentru perioada 2020 - 2024. Președintele Klaus Iohannis a declarat că documentul a fost elaborat în contextul unei pandemii care a declanșat o criză economică profundă și a schimbat relațiile de putere.

Președintele Klaus Iohannis a susținut că documentul analizat astăzi de către membrii CSAT are la bază conceptul unei ţări care, prin instituții democratice puternice, își protejează și își apără toți cetățenii.

Klaus Iohannis: Noua strategie oferă răspunsuri la întrebările esențiale privind obiectivele noastre naționale prioritare pentru asigurarea securității României și a cetățenilor săi și arată ce avem de făcut pentru a le atinge. Politicile publice din domeniul securității naționale vor fi concepute și implementate având ca beneficiar final cetățeanul.

Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, dar și apartenența la NATO și la Uniunea Europeană sunt reafirmați în document ca piloni a politicii externe și de securitate, iar președintele României a precizat că strategia națională de securitate pentru următorii patru ani implică o nouă abordare, determinată de deteriorarea relațiilor dintre Alianța Nord-Atlantică și Federația Rusă, de proliferarea terorismului, de amenințările hibride și de cele cibernetice.

Documentul merge acum la parlament, pentru dezbatere şi aprobare.


Etichete (ii)csatstrategie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live