Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri parlamentare 2020. Mesaje electorale Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu

13 Noiembrie 2009
Vizualizari: 1347
Comentează add

Rata şomajului va atinge apogeul în prima parte a anului viitor.

Criza socială "se adânceşte" în 2010

ani-sandu

"Rata şomajului va atinge un vârf, în prima parte a lui 2010, dar aceasta se va plasa probabil sub zece procente, însă vor exista zone nerestructurate ale segmentelor de activitate, în care reintegrarea va fi dificilă", a declarat ieri economistul Băncii Mondiale, Cătălin Păuna.

Numărul total de şomeri a crescut în octombrie cu peste 28 de mii, faţă de luna precedentă, până la 654 de mii, nivelul maxim al ultimilor cinci ani şi şase luni.

Rata şomajului a urcat la 7,1%, potrivit datelor publicate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

 "Numărul de şomeri este în creştere, dar cu o rată de 7,1% stăm încă bine faţă de alte ţări din Europa", spune Silviu Bian, preşedintele ANOFM.

Economistul-şef al Băncii Mondiale în România, Cătălin Păuna, a anunţat că abia în primul sau al doilea trimestru de anul viitor rata şomajului va atinge cel mai înalt nivel, cel mai probabil, nu va depăşi însă 10%.

Preşedintele Agenţiei de Ocuparea Forţei de Muncă (AOFM), Silviu Bian, spune că pentru persoanele care au rămas fără serviciu o variantă pe care ar trebui să o ia în serios în calcul sunt cursurile de recalificare profesională, care sunt gratuite pentru şomeri.

"Nu putem să zicem că un anumit sector de activitate este cel mai afectat. Unii se redresează, sunt aproape o sută de mii de locuri vacante, dar lumea nu vrea să le ocupe", a menţionat Silviu Bian.


Etichete şomajromâniacrizălocuri de muncă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live