Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

4 Septembrie 2015
Vizualizari: 972
Comentează add

Criza imigranţilor cu care se confruntă Europa este absolut previzibilă, pentru că Occidentul continuă să îşi impună politicile în lumea musulmană, afirmă preşedintele Rusiei.

Criza refugiaţilor din Europa, "absolut previzibilă"

alexandru-beleavski-moscova

 Gara Keleti din Budapesta. Foto: captură video. 

Criza imigranţilor cu care se confruntă astăzi Europa este absolut previzibilă, având în vedere că Occidentul continuă să îşi impună politicile în lumea musulmană, afirmă preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. 

Declaraţia a fost făcută cu ocazia unui forum economic regional desfăşurat la Vladivostok. 
 
"Criza migranţilor cu care se confruntă Europa era absolut previzibilă, fiind urmare a politicii externe greşite a Occidentului în lumea musulmană, în regiunile Orientului Mijlociu şi Africii de Nord", a declarat preşedintele Vladimir Putin, la un briefing pentru jurnaliştii ruşi la Vladivostok, unde a participat la un forum economic. 
 
"Această politică greşită, ce continuă şi astăzi", a afirmat preşedintele Putin, "constă în impunerea standardelor occidentale, fără a ţine cont de specificul istoric, religios şi cultural al acestor regiuni". 
 
Rusia şi el personal, a mai spus liderul de la Kremlin, au avertizat că o asemenea politică va crea mari probleme, Putin subliniind că este vorba în primul rând de politica SUA, pe care Europa o urmează "orbeşte", pentru a suporta apoi singură consecinţele. 
 
De asemenea, Ministerul rus de Externe consideră că, potrivit Convenţiei ONU privind statutul refugiaţilor, situaţia din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord justifică încadrarea migranţilor în categoria refugiaţilor, ceea ce le creează statelor Uniunii Europene obligaţii internaţionale faţă de aceste persoane.

Etichete Criza refugiaţilor din Europa"absolut previzibilă"preşedintele RusieiVladimir PutinMinisterul rus de Externe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live