Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (CONTINUARE) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

21 Octombrie 2021
Vizualizari: 286
Comentează add

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare sunt în plină desfășurare, la Palatul Cotroceni.

Criza politică „nu mai este înțeleasă în niciun fel de români”

-

Klaus Iohannis. Foto: Presidency.ro.

Realizator: Cristian Bâcâin - Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare, începute în urmă cu o oră, sunt în plină desfășurare, la Palatul Cotroceni. Primii care au intrat la discuții cu șeful statului au fost liberalii, care au anunțat că îl propun premier pe Nicolae Ciucă, actualul ministru interimar al apărării. 

Reporter: Oana Bâlă - După liberali, cei care au intrat la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis au fost reprezentanții Partidului Social Democrat. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, înaintea discuțiilor de la Palatul Cotroceni, că problema pandemiei este urgentă, iar România are nevoie de un guvern stabil, cu o largă susținere parlamentară. 

Marcel Ciolacu: Cred că urgența românilor este să discutăm cu preşedintele problema pandemiei. Alegerile anticipate nu se pot ține în acest moment, ținând cont și de pandemie, și de Constituție. Credem în continuare că, după un asemenea eșec al unei guvernări de dreapta, varianta cea mai bună este întoarcerea la români. 

Reporter: Președintele Klaus Iohannis așteaptă o abordare pozitivă și constructivă de la toate partidele responsabile și le-a spus social-democraților că românii își doresc ca politicienii să vină cu soluții pentru ieșirea din criză. 

Klaus Iohannis: V-am invitat din nou la consultări, pentru că prima încercare nu a dus la formarea unui guvern. Cred că, totuși, suntem într-o situație mult diferită acum. Din păcate, criza pandemică s-a aprofundat; criza politică nu mai este înțeleasă în niciun fel de români. Și constatarea mea este că în spațiul politic există real dorința de a găsi o soluție și de a încheia această criză. 

Reporter: La consultări sunt acum reprezentanții UDMR, care ar accepta să facă parte dintr-un guvern minoritar cu PNL, dacă nu se reface coaliția. USR nu poate susține un guvern minoritar, atât timp cât există posibilitatea de a construi o majoritate în jurul unul program de reforme, iar AUR va merge la consultări cu mandatul că este nevoie de un premier din afara partidelor politice pentru a depăși actuala criză.


Etichete (ii)consultariguverniohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live