Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

16 Februarie 2013
Vizualizari: 1460
Comentează add

Desfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte al legislativului a fost votată de comunişti şi liberal-democraţi, la iniţiativa acestora din urmă.

Criză politică în Republica Moldova

catalin-gombos

Parlamentul Republicii Moldova. Foto: Arhivă.

Criza politică din Republica Moldova a continuat ieri cu desfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte al Parlamentului, deţinută de reprezentantul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Acesta a replicat solicitând demisia premierului Vlad Filat.

Disputele dintre cei doi politicieni sunt la baza conflictelor din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană, al cărei acord de înfiinţare a fost denunţat săptămâna aceasta de Vlad Filat.

Desfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte al legislativului a fost votată de comunişti şi liberal-democraţi, la iniţiativa acestora din urmă.

Democraţii au reacţionat prin Vlad Plahotniuc, care, după ce i-a fost desfiinţată funcţia, şi-a anunţat şi demisia şi a cerut totodată demisia premierului Vlad Filat.

Criza din cadrul alianţei pare să se fi mutat, de la nivel politic, şi la nivel instituţional, după ce ofiţeri ai Centrului Naţional Anticorupţie, coordonat de un apropiat al democraţilor, l-au arestat pe şeful Fiscului, un liberal democrat.

Fiscul a reacţionat afirmând că arestarea vine după ce inspectorii săi au descoperit fraude record la compania de stat Metalferos, despre care presa de la Chişinău a scris în repetate rânduri că ar fi controlată de Vlad Plahotniuc.

Conflictul lui Vlad Plahotniuc cu Vlad Filat, de notorietate la Chişinău, s-a accentuat în ultima perioadă, după forţarea demisiei procurorului general, un apropiat al democratului.


Etichete Republica MoldovaparlamentVlad FilatVlad Plahotniucprocurorifraude

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live