Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roman Muşat

1 Martie 2021
Vizualizari: 138
Comentează add

Premierul Nikol Paşinian s-a declarat dispus să accepte alegeri legislative anticipate, dacă şi opoziţia acceptă anumite condiţii.

Criza politică din Armenia continuă

roman-musat

Conflictul din Nagorno-Karabah. Arhivă Foto: www.commons.wikimedia.org/wiki/File:Artsakh_Occupation_Map.png

În Armenia continuă criza politică. Atât susţinătorii guvernului, cât şi cei ai opoziţiei au organizat astăzi noi manifestaţii în capitala Erevan.

Puterea a venit însă astăzi cu o soluţie neaşteptată.

Premierul Nikol Paşinian s-a declarat dispus să accepte alegeri legislative anticipate, dacă şi opoziţia acceptă anumite condiţii.

Prezent la o manisfestaţie a susţinătorilor săi, organizată în capitală, el a propus totodată un referendum în vederea adoptării unei noi Constituţii, care să asigure trecerea de la un sistem parlamentar la o formă semiprezidenţială de guvernare.

În paralel, la Erevan are loc un nou miting al opoziţiei la care mii de oameni cer demisia premierului, pe care îl consideră responsabil de înfrângerea militară de anul trecut în faţa Azerbaidjanului.

Actuala criză politică din Armenia s-a acutizat după ce şeful Statului Major al Armatei i-a cerut săptămâna trecută demisia lui Paşinian.

În replică, acesta a acuzat o tentativă de lovitură de stat militară şi l-a destituit pe conducătorul Armatei, dar preşedintele ţării, Armen Sarkissian, a refuzat să semneze decretul.

De atunci, au loc zilnic manifestaţii de stradă ale celor două tabere.


Etichete armenia,erevancriza(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live