Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 14 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 Decembrie 2017
Vizualizari: 1015
Comentează add

Guvernul doreşte să soluţioneze criza imunoglobulinelor printr-o ordonanţă de urgenţă pe care ar putea să o aprobe săptămâna viitoare.

Criza imunoglobulinelor

florin-lepadatu

 

Guvernul doreşte să soluţioneze criza imunoglobulinelor printr-o ordonanţă de urgenţă pe care ar putea să o aprobe săptămâna viitoare.

Aceasta va suspenda pe o perioadă limitată taxa de clawback pentru produsele din plasmă, astfel încât producătorii să fie stimulaţi să revină pe piaţa românescă.

Andrei Ruse cu detalii: "Executivul consideră că actul normativ va rezolva criza medicamentelor din România.

Reprezentanţii Asociaiţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente susţin însă că această măsură va rezolva doar problema unei singure categorii de pacienţi şi nu întrega situaţie în care se află piaţa medicamentelor.

Premierul Mihai Tudose a dat termen o săptămână ministrului sănătăţii pentru a rezolva problemele aprovizionării cu medicamente.

El avertizează că responsabilii crizei de medicamente vor fi demişi şi reclamaţi penal pentru neîndeplinirea obligaţiilor de serviciu.

Ministrul săntătăţii Florian Bodog anunţa acum două zile peste 2.000 de flacoane de pentaglobin au fost distrubuite spre toate spitalele din ţară, după ce au fost verificate.

Acesta a mai scris că în următoarele două săptămâni vor mai fi distribuite şi 900 de doze de intratect şi peste 10.000 de pentaglobin care, în opinia sa, vor acoperi nevoile pacienţilor din România.

O femeie de 69 de ani a murit săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia din cauza lipsei unui astfel de medicament."


Etichete Imunoglobuline

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live