Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian

1 Iunie 2012
Vizualizari: 1641
Comentează add

Campioana Spaniei la baschet feminin, Ros Casares Valencia, a anuntat ca nu mai poate să participe la competiţii, din cauza problemelor financiare ale firmei care patrona echipa.

Criza distruge baschetul feminin de elită din Spania

annamaria-damian

Trofeul Euroligii de baschet. Foto: Reuters.

La două luni după câştigarea titlului de campioană a Europei, Ros Casares anunţă că etapa sa de participare la baschetul feminin de elită se încheie odata cu terminarea sezonului 2011/2012.

Decizia a fost cunoscută prin comunicatul transmis de patronul echipei, Germán Ros.

Germán Ros spune că se retrage din baschet dupa 13 sezoane de prezenţă în prima ligă şi rămâne să susţină clubul doar la nivel de şcoală sportivă.

Astfel, dispare cea mai bună echipa de baschet feminin din Europa.

Problemele economice ale firmei sunt principala cauză a acestei situaţii şi constituie, cu siguranţă, una din imaginile crizei din Spania, grav afectată de problemele financiare, de criza datoriilor şi de prăbuşirea sectorului imobiliar.

Antrenorul echipei din Valencia, Roberto Íñiguez, care nu a înregistrat nicio înfrângere în campionatul intern, a recunoscut, potrivit El Pais, că nu ştie nici el ce viitor va avea în cadrul clubului.

Valencia este una din regiunile cu cele mai mari probleme economice din Spania, zguduită de scandaluri uriaşe de corupţie care au vizat mai mulţi lideri regionali.

Între construcţiile finanţate de la bugetul regional, care apoi s-au dovedit inutile, au fost aeroportul din Castellon, a cărui infrastructură a costat 150 de milioane de euro şi care astăzi nu înregistrează niciun zbor (de altfel, nu a fost operativ niciodată), un circuit de Formula 1 care nu a fost pus în funcţiune şi ridicarea unui nou stadion pentru echipa de fotbal FC Valencia, astăzi o construcţie abandonată.


Etichete Ros Casares ValenciabaschetGermán RosRoberto Íñiguez

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live