Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

3 Iulie 2019
Vizualizari: 381
Comentează add

Plata indemnizaţiilor lunare acordate teroriştilor palestinieni şi familiilor acestora a condus la o gravă criză de lichidităţi la Ramallah.

Criză de lichidităţi la Ramallah

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Ramallah. Foto: Agerpres/AP.

Plata indemnizaţiilor lunare acordate teroriştilor palestinieni şi familiilor acestora a condus la o gravă criză de lichidităţi la Ramallah.

Israelul a blocat contravaloarea acestor sume de bani, care reprezintă 6% din taxele vamale colectate în numele Autorităţii Palestiniene.

Guvernul de la Ramallah a refuzat diferenţa de 94% din sumele ce i se cuvin, după cum relatează corespondentul Radio România, Dragoş Ciocîrlan.


Reporter: Doi principali senatori americani au discutat cu negociatorul Saeb Erakat despre criza dintre Israel și conducerea de la Ramallah cauzată de indemnizațiile plătite teroriștilor și familiilor acestora de către Autoritatea Palestiniană.

Senatorul american Lindsey Graham a inițiat legea Taylor, care împiedică SUA să furnizeze asistență economică Autorității Palestiniene, până când se pune capăt politicii de remunerare a teroriștilor.

Senatorul democrat Chris Van Hollen și-a exprimat dezacordul în legătură cu decizia opririi ajutorului financiar american pentru programele USA destinate palestinienilor.

El a apreciat că măsura va contribui la întârirea poziției Hamas în teritoriile palestiniene.

Israelul a reținut contravaloarea indemnizațiilor plătite teroriștilor din taxele vamale colectate în numele Autorității Palestiniene.

Ramallah a refuzat diferența de bani, ceea ce a condus la o gravă criză de lichidități.

În Israel, cei doi senatori americani au discutat cu premierul Benjamin Netanyahu și emisarul ONU pentru Orientul Mijlociu Nikolai Mladenov, care a declarat că dezvoltarea economică în teritoriile palestiniene este în interesul tuturor celor care vor să se opună radicalizării în regiune.


Etichete israelpalestinienitaxe vamalesualegea tayloronuCriză de lichidităţiRamallah

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live