Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA "-" LA "+" INFINIT (R) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Buzică

9 Mai 2022
Vizualizari: 264
Comentează add

Din 7.000 de staţii Peco din Ucraina, mai mult de jumătate sunt închise. Sectorul agrar produce cu 30% mai puţin ca înainte de război.

Criză de carburanţi în Ucraina. Sectorul agricol, foarte afectat de război

alex-buzica

   Harta luptelor din Ucraina. Arhivă foto: twitter.com/DefenceHQ.

O jumătate din teritoriul ucrainean este minată, adică aproximativ 300.000 de kilometri pătraţi, iar specialiştii fac tot posibilul pentru a dezamorsa aceste dispozitive prin toate mijloacele necesare, ne-a informat trimisul RRA în Ucraina, Alex Buzică.

El spune că în ţara invadată de forţele ruse este criză de carburanţi, iar sectorul agricol este foarte afectat de război.


Reporter: Astăzi, la Kiev, a avut loc o conferinţă de presă susţinută de ministrul agriculturii, care a oferit detalii despre problemele cu care se confruntă acum ţara sa.

Sectorul agrar produce cu 30% mai puţin ca înainte de război, cu toate că unii agricultori s-au reîntors la muncă.

Totul se întâmplă din cauza deficienţelor logistice, dar şi a problemelor cu combustibilul, care nu se mai găseşte în multe regiuni. Din 7.000 de staţii Peco din Ucraina, mai mult de jumătate sunt închise.


Mykola Solsky, ministrul agriculturii din Ucraina: Nu îi vom ajuta doar cu bani, ci şi cu echipamente logistice, pentru că, aşa cum ştiţi, Ucraina era grânarul Europei şi mulţi au de suferit din această cauză acum. Ştim despre problemele cu care se confruntă fermierii noştri, iar unele probleme sunt din cauza legii marţiale, a lipsei seminţelor, dar şi a carburantului .

Reporter: Şi preşedintele Volodomir Zelenski le-a transmis fermierilor care sunt plecaţi ca şi refugiaţi să se reîntoarcă în ţară şi le-a dat asigurări că aceştia nu vor fi înrolaţi dacă vor demonstra că lucrează pământul.


Etichete ucrainarazboicarburantiagriculturastatii pecokievvolodimir zelenskimine

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live