Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, Radio România Cultural

21 Octombrie 2010
Vizualizari: 2806
Comentează add

Noile măsuri de austeritate anunţate recent de guvernul britanic vor afecta şi bugeul familiei regale, care va fi nevoită, din 2013, să se întreţină doar de pe urma proprietăţilor Casei Regale.

Criza atinge şi veniturile familiei regale din Marea Britanie

dan-vasiliu-radio-romania-cultural

Regina Elisabeta a Marii Britanii. Foto: Reuters.

Veniturile Reginei Marii Britanii vor fi reduse cu 14% ca parte a programului de austeritate.

Regina Elisabeta a II-a a fost de acord să renunţe la o parte a veniturilor sale pentru a-şi aduce contribuţia la eforturile de reducere a deficitului bugetar al ţării.

Potrivit anunţului făcut de ministrul de finanţe, George Osborne, suma de bani acordată Casei Regale, cunoscută şi sub denumirea de "Civil List", va fi îngheţată pînă în 2012 la 30 de milioane de lire sterline.

Totuşi, o alocaţie suplimentară de un milion de lire sterline, va fi acordată pentru celebrarea in 2012 a Jubileului de Diamant.

Casa Regală a cheltuit deja în acest an 36 de milioane de lire sterline, cele 6 milioane suplimentare provenind din economiile personale.

Din 2013, inţelegerea cunoscută drept "Civil List" va fi înlocuită de o "subvenţie pentru sprijinul Reginei" stabilită anual.

Banii nu vor mai proveni însă din taxele plătite de britanici, ca până acum, ci din veniturile realizate pe Domeniile Regale.

Aceste proprietăţi aparţin în acte Reginei, însă profiturile generate de ele se varsă în conturile Trezoreriei.

Ca urmare a acestei măsuri, Casa Regală va trebui să reducă bugetul destinat serviciilor de întreţinere, precum şi pe cel destinat recepţiilor oficiale sau petrecerilor.

Un astfel de eveniment a fost deja anulat, petrecerea de Crăciun a angajaţilor fiind scoasă de pe listă în acest an.

"Administraţia Regală se află în faţa unor provocări evidente" a spus un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham, care a adăugat că familia regală este de acord "cu instituirea unei subvenţii anuale, care reprezintă o metodă mai simplă şi mai transparentă de finanţare a şefului statului".


Etichete Marea BritanieausteritatemăsuribaniRegina ElisabetaGeorge Osbornereduceri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live