Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

17 Ianuarie 2022
Vizualizari: 240
Comentează add

La această oră, este în desfăşurare şedinţa coaliţiei de guvernare, care are ca pricipal subiect criza facturilor la energie.

Criza facturilor la energie - subiectul principal al şedinţei coaliţiei

Foto arhivă

La această oră, este în desfăşurare şedinţa coaliţiei de guvernare, care are ca pricipal subiect criza facturilor la energie. În debutul întâlnirii, liderul PNL, Florin Cîţu, a prezentat principalele propuneri ale liberalilor:

Florin Cîţu: Pentru consumatorul casnic, este varianta de a ne întoarce pe o perioadă determinată, până în 6 luni de zile, la un preţ reglementat. Pentru companii mici şi mijlocii şi restul consumatorilor, trebuie să discutăm de variante de compensare la buget.

Reporter: Prezent la discuţii, premierul Nicolae Ciucă vrea decizii clare, în coaliţie, cu privire la facturile la energie:

Nicolae Ciucă: La nivelul Guvernului, au fost analizate mai multe propuneri, care vor fi discutate în această seară, în coaliţie. Scopul principal este să protejăm consumatorul vulnerabil, să protejăm instituţiile esenţiale - şcolile şi spitalele - şi, de asemenea, să luăm măsuri, astfel încât economia românească să poată să funcţioneze şi să nu fie afectată de impactul creşterilor de preţuri la energie şi gaze.

Reporter: Liderii PSD vor propune la şedinţă un set de măsuri care să fie aplicate de la 1 februarie, atât pentru consumatorii casnici, cât şi pentru IMM-uri, şi care vizează, între altele, TVA redus la 5%, atât la gaze naturale, cât şi la energie, şi acordarea de vouchere pentru consumatorii vulnerabili.


Etichete (ii)crizafacturicoalitie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live