Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Septembrie 2021
Vizualizari: 253
Comentează add

Condițiile în care s-a desfășurat scrutinul parlamentar din Rusia nu au fost favorabile procedurilor libere și echitabile, scrie într-un comunicat Departamentul american de Stat.

Critici privind modul în care s-au desfășurat alegerile din Rusia

radiojurnal

     Foto: Arhivă.

Statele Unite, Uniunea Europeană și Germania critică modul în care s-au desfășurat alegerile legislative din Rusia, câștigate detașat de partidul președintelui Vladimir Putin.
 
Alegerile au fost libere și corecte, susține Kremlinul, în timp ce observatorii și opoziția rusă exprimă îngrijorări majore privind fraude electorale, inclusiv cu votul electronic.
 
Condițiile în care s-a desfășurat scrutinul parlamentar din Rusia nu au fost favorabile procedurilor libere și echitabile, scrie într-un comunicat Departamentul american de Stat.
 
Potrivit acestuia, folosirea de către guvernul rus a legilor asupra organizațiilor extremiste, agenților străini ori a organizațiilor indezirabile a limitat grav pluralismul politic și i-a împiedicat pe ruși să-şi exercite drepturile civice și politice.
 
Departamentul de Stat mai consideră că restricțiile guvernului rus, precedate de eforturi uriașe pentru marginalizarea actorilor politici independenți, au împiedicat și observatorii străini să monitorizeze alegerile.
 
Anterior, Comisia Europeană a afirmat că scrutinul din Rusia s-a desfășurat într-o atmosferă de intimidare a vocilor critice și independente, iar Germania s-a declarat preocupată de informațiile venite de la observatori independenţi și politicieni ruși de opoziție despre presupuse nereguli în cadrul procesului electoral.
 
Încă de ieri, diplomația de la București a anunțat că România nu recunoaște legitimitatea alegerilor pentru Duma de stat a Federației Ruse organizate în Crimeea și reafirmă sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

Etichete rusiaalegericritici(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live