Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

20 Martie 2017
Vizualizari: 683
Comentează add

Susţinerea parlamentară a actualului guvern nu va fi afectată de eventuale mişcări create în urma situaţiei din interiorul ALDE, a afirmat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Critici aspre şi convulsii între grupările din ALDE

alina-stanuta

 Copreşedintle ALDE, Daniel Constantin. Foto: Arhivă.

Şedinţă tensionată a conducerii ALDE - partid aflat în coaliţia de guvernare. Unul din cei doi copreşedinţi ai partidului, Daniel Constantin, a părăsit sala, acuzând că şedinţa e nestatutară. Lucrările nu au fost întrerupte însă de celălalt copreşedinte al formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu, care a stabilit - alături de liderii din teritoriu - data Congresului în care va fi ales un preşedinte unic.

Motivul neînţelegerii din ALDE, potrivit lui Daniel Constantin, ţine de modalitatea în care se iau decizii. "Nu am acceptat şi nu o să accept niciodată ca altcineva din afara partidului din care fac parte să ia decizii în partidul nostru, cu acceptul unuia dintre copreşedinţi. Am rugat şi am încercat imediat după ordonanţa 13 să creăm acest mecanism de transparentizare a deciziei, acest mecanism prin care toţi colegii să participe la luarea deciziilor. Din păcate, nu s-a dorit acest lucru şi nu s-a reuşit acest lucru", a spus copreşedintele ALDE, Daniel Constantin.

Nu voi părăsi partidul, mai declara Daniel Constantin, care a precizat că în perioada imediat următoare va discuta cu premierul Sorin Grindeanu despre funcţiile pe care le ocupă, vicepremier şi ministru al mediului. Daniel Constantin a mai anunţat că este pregătit să atace în instanţă decizia delegaţiei permanente, de a convoca un Congres al ALDE.

De cealaltă parte, la finalul şedinţei, copreşedintele Călin Popescu Tăriceanu spunea că partidul va avea Congres extraordinar imediat după sărbătorile de Paşte şi sublinia că neînţelegerile dintre liderii ALDE au apărut încă dinainte de alegerile parlamentare.  

"Eu am fost pur şi simplu şantajat de domnul Daniel Constantin în legătură cu anumiţi colegi care urmau să candideze pe listele de la parlamentari cu care nu eram de acord în privinţa nu a participărilor, ci poziţiile respective. Discuţia a fost una foarte tranşantă şi a spus că dacă eu nu accept atunci ajungem într-un impas şi nu putem să depunem listele la alegerile parlamentare, deci ALDE să nu funcţioneze şi mi-a spus că el nu are nicio problemă în acest sens. Şi atunci am făcut eu o concesie ca să putem să participăm la alegeri pentru că altfel, evident, ALDE astăzi nu ar fi fost în Parlament", susţine Călin Popoescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a mai precizat că delegaţia permanentă a ALDE s-a desfăşurat în mod legal, în sală fiind prezenţi 111 membri din cei 185.

Susţinerea parlamentară a actualului guvern nu va fi afectată de eventuale mişcări create în urma situaţiei din interiorul ALDE, a afirmat aseară, într-o emisiune televizată, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, liderul al Camerei Deputaţilor. El a mai spus că dacă Daniel Constantin va vrea sa iasă din guvern, este doar o opţiune personală. Liviu Dragnea a reiterat dorinţa PSD de a continua alianţa cu toţi parlamentarii ALDE.


Etichete ALDEDaniel ConstantinLiviu DragneaCălin Popescu TăriceanustatutarCongresdelegaţie permanentăcontencios administrativ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live