Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (continuare) Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

13 Ianuarie 2011
Vizualizari: 2744
Comentează add

În urma unei anchete realizată de Federaţia Internaţională de Handbal, Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună handbalistă din lume în anul care a trecut.

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume în 2010 Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume în 2010 - Conține video

paul-poterasi

Cristina Neagu a fost golghetera Campionatului European de handbal din Danemarca şi Norvegia. Foto: Agerpres.

Jucătoarea de handbal de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Cristina Neagu, a fost desemnată cea mai bună handbalistă a lumii în anul 2010, în urma unei anchete a Federaţiei Internaţionale de Handbal.

La această anchetă au participat experţi, jurnalişti şi fani.

Rezultatele anchetei au fost anunţate joi seara la Goeteborg (Suedia) de către preşedintele Federaţiei Internaţionale de Handbal, Dr. Hassan Moustafa.

Cristina Neagu, în vârstă de 22 de ani, una dintre componentele de bază ale reprezentativei României, a acumulat 25 la sută din voturi, reuşind să devanseze portarul norvegian Katrine Lunde-Haraldsen (23 la sută), în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de Bojana Popovic (Muntenegru), cu 19 la sută.

Pe poziţia a patra s-a situat Grit Jurack din Germania, cu 17 la sută din voturi, în timp ce Liudmila Postnova (Rusia) a ocupat poziţia a cincea cu 16 la sută din voturi.
   
La Campionat European din Danemarca şi Norvegia, din decembrie, unde România s-a clasat pe locul trei, Cristina Neagu a fost golghetera competiţiei, cu 53 de goluri, dar şi cea mai bună pasatoare, cu 36 de pase decisive.

Cristina Neagu a jucat cu Oltchim în 2010 şi finala Ligii Campionilor la handbal.

Începutul lui 2011 i-a mai adus handbalistei de la Oltchim şi premiul de cea mai bună tânără jucătoare din lume pe 2009.

Video: Cele mai bune momente ale Cristinei Neagu de la CE din Danemarca şi Norvegia (Sursă Youtube).

În ceea ce priveşte competiţia masculină, cel mai bun jucător de handbal din 2010 a fost desemnat cehul Filip Jicha, care a reuşit să strângă 31 la sută din voturi.

Acesta a fost urmat în clasament de francezii Nikola Karabatic (28%), Thierry Omeyer (17%), croatul Igor Vori (14%) şi spaniolul Arpad Sterbik (10%).


Etichete Cristina NeaguhandbalGoeteborgOltchim Râmnicu Vâlcea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live