Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ciprian Sasu

31 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1549
Comentează add

Europarlamentarul Cristian Preda a fost exclus din PDL pe motiv că a criticat conducerea partidului. El s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară la o zi după Elena Udrea.

Cristian Preda se înscrie în Partidul Mişcarea Populară

ciprian-sasu

Cristian Preda. Foto: Arhivă Agerpres.

Europarlamentarul Cristian Preda se înscrie şi el în Partidul Mişcarea Populară, după ce ieri, Elena Udrea anunţa o decizie similară.

Într-o declaraţie acordată postului nostru de radio, Cristian Preda confirmă faptul că intenţionează să candideze pe lista acestui partid la alegerile europarlamentare, iar în paralel, să înceapă demersurile pentru înscrierea formaţiunii în Partidul Popular European.

Ca şi Elena Udrea, el a fost membru al PDL până la sfârşitul anului trecut, când a fost exclus din partid din cauza declaraţiilor critice la adresa conducerii democrat-liberalilor.

Cristian Preda acuză Partidul Democrat-Liberal că nu face opoziţie USL-ului şi, mai mult, că a adoptat strategia USL de a-l ataca pe Traian Băsescu.

"Niciuna dintre acţiunile preşedintelui, din decembrie 2012 încoace, nu a fost susţinută de PDL. Ori, în condiţiile în care nu se exprimă ca un factor de blocaj la adresa USL, era firesc ca opoziţia să fie reinventată la Palatul Cotroceni.

"Obiectivul politic este ca, după decembrie 2014, să avem o putere divizată, să nu avem o putere monolitică. Asta va însemna înfrângerea lui Victor Ponta în alegerile din 2014.

"Eu îl provoc, de altfel, pe Victor Ponta să intre în competiţia prezidenţială", a declarat Cristian Preda.


Etichete Cristian PredaPDLPartidul Mişcarea PopularăElena UdreaUSLTraian BăsescuVictor Ponta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live