Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Mai 2016
Vizualizari: 1310
Comentează add

Cristian Mungiu a câştigat Premiul pentru Regie la Festivalul de Film de la Cannes, pentru lungmetrajul "Bacalaureat", alături de francezul Olivier Assayas - cu "Personal Shopper".

Cristian Mungiu triumfă la Cannes

radiojurnal

 Regizorul român Cristian Mungiu. Foto: Arhivă Agerpres.

Cristian Mungiu a câştigat Premiul pentru Regie la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, pentru lungmetrajul "Bacalaureat", alături de francezul Olivier Assayas - cu "Personal Shopper".

După cum a declarat chiar regizorul Cristian Mungiu, într-un interviu la Radio România Actualităţi, filmul său spune o poveste contemporană, despre grijile unui părinte care se întreabă, în condiţiile României de astăzi, ce e mai bine să îi spună copilului său.

Cristian Mungiu: ”E perspectiva unui părinte, dar sunt punctele de vedere ale multor oameni în acest sens, şi cumva cred că dacă vreţi, e deopotrivă o poveste personală, dar şi un fel de clişeu, aşa fotografic, referitor la societatea noastră de astăzi.

”Filmul zice povestea unui medic de provincie, dintr-un oraş mic, care trebuie să rezolve un incident practic care se întâmplă cu fiica sa înaintea examenului de bacalaureat şi care implică nişte decizii destul de importante pentru discursul general pe care trebuie să i-l ţină el în viaţa pentru mai departe.”

Trofeul Palme D'Or al celei de-a 69-a ediţii a Festivalului de la Cannes a revenit peliculei "Eu, Daniel Blake" semnată de britanicul Ken Loach, iar Marele premiu l-a primit pelicula "Este doar sfârşitul lumii", a canadianului Xavier Dolan.


Etichete Cristian MungiuCannesregieBacalaureat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live