Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

17 Mai 2013
Vizualizari: 1511
Comentează add

Regizorul Cristian Mungiu va primi distincţia de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor din partea ministrului francez al culturii.

Cristian Mungiu, premiat de guvernul francez

sorin-solomon

Regizorul român Cristian Mungiu. Foto: Arhivă Agerpres.

Regizorul Cristian Mungiu va fi primi distincţia de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor în cadrul unui eveniment care va avea loc luni, la Cannes, de la ora 15,00.

Ceremonia va avea loc luni la Cannes, unde Cristian Mungiu se află pentru a face parte din juriul ediţiei din acest an a Festivalului de Film.

În 2008, Cristian Mungiu a primit din partea guvernului francez Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler.

Regizorul şi scenaristul român a fost premiat în mai multe rânduri la Festivalul de la Cannes, ultima dată anul trecut când a primit premiul pentru scenariu pentru pelicula "După dealuri".

Regizorul Cristian Mungiu a câştigat în 2007, la Cannes, trofeul Palme d'Or, cu "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", iar în 2009 a revenit pe Croazetă cu antologia de scurtmetraje "Amintiri din Epoca de Aur".

Regizorul Cristian Mungiu revine la Cannes în calitate de membru al juriului care este condus de Steven Spielberg.

Conferirea Ordinului Artelor şi Literelor în grad de Ofiţer lui Cristian Mungiu va avea loc la câteva zile după ce un post de televiziune din Franţa l-a parodiat pe cunoscutul regizor român asimilându-l unui cerşetor.

Demersul teleaştilor francezi a fost criticat atât de personalităţi din România, cât şi de ambasadorul Franţei la Bucureşti.
 


Etichete Cristian MungiuOfiţer al Ordinului Artelor şi LiterelorguvernFranţaCannes

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live