Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

13 Noiembrie 2019
Vizualizari: 477
Comentează add

Dirijorul român se va afla la pupitru timp de patru ani, începând din septembrie 2021

Cristian Măcelaru va conduce Orchestra Naţională a Franţei

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Dirijorul Cristian Măcelaru. Foto: bucurestifm.ro.  

În vârstă de 39 de ani, Cristian Măcelaru va conduce Orchestra Naţională a Franţei timp de patru ani începând din septembrie 2021. În prezent, el este dirijorul Filarmonicii din Köln, după o activitate remarcabilă timp de şapte ani în fruntea Orchestrei Simfonice din Chicago.

Potrivit Radio France, căruia îi aparţine Orchestra Naţională a Franţei, misiunea lui Cristian Măcelaru va fi aceea de a confirma importanţa muzicii franceze în repertoriul orchestrei şi de a consolida poziţia prestigioasei formaţii muzicale în plan naţional şi internaţional.

"Sunt convins că arta este astăzi mai mult decât oricând o necesitate, pentru că numai ea are puterea să ne unească şi să ne ajute să ne definim locul în univers. Vom cânta pentru o lume mai solidară, mai sensibilă, capabilă să sărbătorească umanitatea şi valorile noastre comune" - este declaraţia dirijorului român cuprinsă în comunicatul Radio France.

Cristian Măcelaru este puţin cunoscut în Franţa, de aceea presa culturală de aici a calificat anunţul ca pe o mare surpriză. El a dirijat orchestră franceză anul trecut cu un program contemporan, precizează directorul Departamentului Muzică şi Creaţie de la Radio France.

Orchestra Naţională a Franţei a putut fi urmărită şi de publicul român la Bucureşti pe scena Festivalului Internaţional George Enescu. Cristian Măcelaru vine la pupitrul acestei mari orchestre, înfiinţate în 1934, după un lung şir de mari muzicieni, între care Sergiu Celibidache. 


Etichete Cristian MacelaruOrchestra Naţională a FranţeiSergiu Celibidache

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live