Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Iunie 2021
Vizualizari: 281
Comentează add

Potrivit ministrului Cristian Ghinea, planul trimis la Bruxelles prevede preponderent creșterea pensiilor mici și recalcularea tuturor pensiilor.

Cristian Ghinea: Noua lege va descuraja ieșirea anticipată la pensie

radiojurnal

  Ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea. Foto: https://mfe.gov.ro.

Autoritățile române vor să aloce prin PNRR, pentru reformele fiscale și pentru reforma sistemului de pensii, aproape o jumătate de milion de euro.
 
Potrivit ministrului Cristian Ghinea, planul trimis la Bruxelles prevede preponderent creșterea pensiilor mici și recalcularea tuturor pensiilor.
 
Cristian Ghinea: O nouă lege a pensiilor care să aibă o formulă predictibilă fixă, bazată pe date statistice de creștere a pensiilor, să favorizăm pensiile mici, atunci când aplicăm formule de creștere, să recalculăm toate pensiile. În ce privește chestiunea mult discutată cu speranța de viață, se clarifică aici. Vorbim de o posibilitate voluntară de a rămâne în câmpul muncii mai multă vreme. Nu este vorba de o decizie obligatorie.
 
Realizator: Cristian Ghinea a mai precizat că noua lege a pensiilor, pe care guvernul vrea să o promoveze, va descuraja ieșirea anticipată la pensie, pentru că acest proces destabilizează sistemul de pensii. Planul Național de Redresare și Reziliență poate fi consultat în întregime pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.
 

Etichete Cristian Ghinealegea pensiiloeiesirea anticipata la pensiePNRR(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live