Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Mânzală

31 Mai 2014
Vizualizari: 1486
Comentează add

Crin Antonescu a declarat că renunţarea la funcţia de lider interimar al PNL şi la candidatura la Preşedinţia României, reprezintă o asumare a rezultatelor la europarlamentare.

Crin Antonescu se retrage din cursa pentru Cotroceni

mira-manzala

Crin Antonescu. Foto: captură youtube.com

Crin Antonescu a renunţat la interimatul funcţiei de lider al PNL şi a anunţat astăzi că nu va candida la alegerile prezidenţiale din toamnă.  

Demisionarul-şef al PNL, Crin Antonescu, preciza că renunţarea la funcţia de lider interimar al partidului, precum şi la candidatura la Preşedinţia României, reprezintă o asumare a răspunderii pentru faptul că liberalii au obţinut sub 20% la alegerile europene de duminica trecută.

Pasul înapoi pe care Crin Antonescu l-a făcut a mai fost motivat şi prin faptul că doreşte să lase cale liberă unui candidat care poate fi acceptat mai uşor de toate forţele politice de dreapta.  

"Anunţ intenţia de a nu candida la Preşedinţia României şi de a favoriza în acest fel desemnarea grabnică a unui candidat care să fie acceptat mai uşor de tot ceea ce înseamnă forţă politică de dreapta, de toţi aceia care vor să facă din România o ţară pentru pietoni şi nu pentru baroni", a afirmat Crin Antonescu.  

Unii dintre colegii de partid au calificat gestul lui Crin Antonescu drept unic în ultimii 24 de ani.

Fostul prim-vicepreşedinte al PNL, Klaus Iohannis - pe care organizaţia Sibiu îl vede ca pe candidatul cel mai potrivit pentru şefia partidului - spunea astăzi că fostul lider liberal a pus interesul de partid înaintea propriei cariere politice.

Nu la fel de pozitive au fost însă reacţiile venite din partea social-democraţilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, consideră firesc gestul acestuia de a nu mai candida la Preşedinţia României după ce a destrămat USL.  

"Pentru noi era un candidat al Uniunii Social Liberale şi pentru noi făcea parte dintr-o echipă care a câştigat încrederea electoratului.

"Din momentul în care domnia-sa a decis să rupă alianţa, să scoată Partidul Naţional Liberal de la guvernare, ceea ce face în aceste zile este absolut jenant pentru un politician", a afirmat Valeriu Zgonea.  

Alţi politicieni social-democraţi consideră că decizia de astăzi a lui Crin Antonescu îi deschide calea lui Victor Ponta către Cotroceni.


Etichete Crin AntonescuretragerePNLpreşedinţieKlaus IohannisValeriu Zgonea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live