Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Septembrie 2013
Vizualizari: 1310
Comentează add

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a solicitat premierului Victor Ponta o reuniune a USL pentru a clarifica situaţia privind proiectul Roşia Montană.

Crin Antonescu cere reuniune USL pentru Roşia Montană

radiojurnal

Parlament. Foto: Arhivă.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seară, că i-a solicitat premierului Victor Ponta o reuniune a USL pentru a clarifica situaţia privind proiectul Roşia Montană.

Acesta a precizat că nu a mai discutat cu şeful executivului de la sfârşitul săptămânii trecute.

Deşi admite că sunt lucruri de clarificat, Crin Antonescu a menţionat că cei doi au avut agende diferite.

"Eu cred că nu ar fi deloc rău - şi am transmis prin colegii mei care l-au văzut astăzi la guvern pe premier - să avem o reuniune a USL cât mai curând ca să lămurim aceste lucruri. Nici eu şi presupun că nici premierul Ponta nu dramatizăm toată această situaţie, pentru că nu s-a încălcat nicio hotărâre a USL, nu aveam o hotărâre în acest sens, nu a existat niciun atac, eu nu am făcut absolut niciun atac la premierul Ponta sau la Guvernul României şi, în sensul acesta, cred că discuţia trebuie să aibă loc", a declarat Crin Antonescu.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a mai declarat referitor la eventualele despăgubiri pe care le-ar putea cere Roşia Montană Gold Corporation, că parlamentul nu are nicio obligaţie faţă de nimeni şi că nu va ceda la acest gen de ameninţări.

"Dacă există obligaţii ale statului român, este evident că ele nu au fost contractate de guvernul Ponta" - a mai spus Crin Antonescu.

Preşedintele Senatului le-a transmis minerilor care protestează la Roşia Montană şi îi cer să meargă acolo, că vrea un dialog în formă instituţionalizată.

"Eu îi înţeleg, dar nu se poate în felul acesta. Pentru că, dacă 20, 50, 100 de oameni care au un punct de vedere, spun 'Să vină preşedintele Senatului azi', mâine, poate, primul ministru, poimâine, poate, preşedintele României, într-un loc, după aceea, alţi 20 zic 'Să vină în locul ăstălalt'; nu putem să mergem mâine, la mine, poimâine, în Piaţa Universităţii, în noaptea următoare, pe Bulevardul Elisabeta. Am spus clar: dialog înseamnă forme instituţionalizate. Mâine sper să am o întâlnire cu liderul Sindicatului Meridian", a adăugat Crin Antonescu.

PDL cere retragerea proiectului Roşia Montană din parlament

PDL a cerut din nou, miercuri, retragerea din parlament a proiectului Roşia Montană în forma sa actuală.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu susţine că exploatarea poate fi benefică ţării noastre dacă investitorul e de bună credinţă, iar avocaţii întocmesc un contract în avantajul statului român.

"Proiectul Ponta al Roşiei Montane are serioase vicii de constituţionalitate. Nu o spun doar eu, o spune chiar proiectul de aviz al Ministerului Justiţiei semnat de ministrul justiţiei. Acest document spune clar că prelungirea licenţei de exploatare pe 20 de ani aduce atingere proprietăţii publice.

"De asemenea, foarte grav, nu se precizează limpede valoarea zăcământului şi despre ce zăcământ e vorba, aurifer, argintifer sau legat de alte metale care ar fi în subsolul perimetrului respectiv", a spus Cătălin Predoiu.


Etichete Crin AntonescuRoşia MontanăSenatUSLGold CorporationparlamentPDLPNL

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live