Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI (R) Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski - corespondentul Radio România Actualităţi la Kiev

15 Martie 2014
Vizualizari: 927
Comentează add

Duminică are loc referendumul privind alipirea peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia. Secțiile de votare se vor închide duminică la ora 20:00 ora României.

Crimeea: primele rezultate ale referendumului, duminică seara

alexandru-beleavski---corespondentul-radio-romania-actualitati-la-kiev

Grupări înarmate necunoscute în Crimeea. Foto: captură Youtube.

Primele rezultate ale referendumului privind alipirea peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia vor fi cunoscute la puţin timp după închiderea secţiilor de votare programată duminică la ora 20:00 ora României.

Anunţul a fost făcut sâmbătă de şeful Comitetului de Organizare a Referendumului.

În acest timp, la Kiev, Rada Supremă, Parlamentul Unicameral din Ucraina a adoptat o rezoluţie prin care dizolvă legislativul Republicii Autonome Crimeea.

Rada Supremă a Ucrainei a dizolvat sâmbătă Parlamentul Crimeei, după ce autorităţile de la Kiev au declarat nule deciziile luate de Parlamentul şi Guvernul de la Simferopol privind referendumul de dminică şi aderarea la Rusia, ca şi declaraţia de independenţă faţă de Ucraina, şi au deschis dosare penale împotriva liderilor locali pro-ruşi.

Cum nici autorităţile din Crimeea, nici cele ruse sub a căror protecţie militară şi politică se află acestea nu recunosc legitimitatea noii puteri de al Kiev, aceste măsuri se adresează cadrului legal ucrainean şi internaţional, însă nu pot împiedica votul care, după cum se aşteaptă, va fi în favoarea unirii Crimeei cu Rusia.

Cea de a doua întrebare a referendumului vizează rămânerea Crimeei în componenţa Ucrainei, în condiţiile unei autonomii foarte largi.


Etichete KievUcrainaCrimeeaRada SupremăreferendumSimferopol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live