Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

8 Septembrie 2013
Vizualizari: 2708
Comentează add

De sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, în bisericile şi mănăstirile ortodoxe române au fost rostite rugăciuni speciale pentru pace în Orientul Mijlociu.

Creştinii sărbătoresc pe 8 septembrie Naşterea Maicii Domnului

remus-radulescu

Creştinii ortodocşi şi catolici sărbătoresc pe 8 septembrie Naşterea Maicii Domnului, o zi care poartă numele popular de Sfânta Maria Mică.

Conform tradiţiei creştine, Feciara Maria, Mama lui Iisus Hristos, s-a născut în urma unei minuni. Părinţii săi, Ioachim şi Ana, ajunseseră la o vârstă înaintată la care firesc nu mai puteau procrea.

Tradiţia spune că aveau 50 de ani de când se căsătoriseră.

În urma rugăciunilor însă, Dumnezeu a făcut un miracol: Ana a născut la bătrâneţe o pruncă, pe care au numit-o Maria.

Este persoana care avea să fie Mama lui Mesia, Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, făcut om pentru mântuirea lumii.

În creştinism, Fecioara Maria este omul care a ajuns la cel mai înalt grad de sfinţenie, de aceea se bucură de cea mai mare cinste în rândul sfinţilor.

Spre deosebire de ceilalţi care sunt sărbătoriţi doar în ziua când au murit, Maica Domnului are patru sărbători mari în calendarul Creştin: Naşterea, Intrarea în templu, Buna Vestire şi Adormirea.

Rugăciuni speciale pentru pace

De sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, în bisericile şi mănăstirile ortodoxe române au fost rostite rugăciuni speciale pentru pace în Orientul Mijlociu, în urma apelului făcut de Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române.

Cristian Curte a participat la slujba de la Catedrala Patriarhalã din Bucureşti şi transmite că Patriarhul Daniel s-a rugat pentru pacea lumii în cadrul Liturghiei celebrată la Catedrală.

"Ne rugăm pentru toţi creştinii care suferă în Siria, în Egipt şi în Orientul Mijlociu.

"Ne-am rugat, în special, pentru pace în toată lumea, dar mai ales pentru pacea din Siria, din Egipt, din Orientul Mijlociu, unde foarte mulţi creştini au de suferit din cauza conflictelor. Este o binecuvântare de la Dumnezeu, pacea.

"Ea este un dar de la Dumnezeu, dar ca toate darurile primite de la Dumnezeu, pacea trebuie şi cultivată, şi apărată, şi promovată", a spus ÎPS Daniel la slujba de Sf\nta Maria.

Pacea exterioară nu poate veni fără pacea lăuntrică - a mai spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române - de aceea trebuie să cultivăm această virtute interioară prin rugăciune.


Etichete MariasărbătoarenaştereIisusHristoscreştini

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live