Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Iunie 2022
Vizualizari: 304
Comentează add

Creștinii sărbătoresc nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.

Creștinii sărbătoresc nașterea Sfântului Ioan Botezătorul

florin-lepadatu

 Foto arhivă

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Creștinii sărbătoresc vineri nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, ultimul profet al Vechiului Testament care a pregătit venirea în lume a lui Iisus Hristos.

În calendarul popular, sărbătoarea poartă numele de Sânziene sau Drăgaica.

Despre semnificația religioasă a sărbătorii ne vorbește colegul RRA, Remus Rădulescu: ”Ioan Botezătorul s-a născut cu șase luni înainte de Iisus Hristos în familia preotului evreu Zaharia. Conform Evangheliei, nașterea lui s-a întâmplat în urma intervenției devine în viața bătrânilor Zaharia și Elisabeta, care au fost înștiințați prin îngeri că fiul lor va fi prooroc. Ioan este ultimul profet al Vechiului Testament și el a pregătit terenul pentru mesajul lui Hristos. I-a îndemnat pe oameni la pocăință și i-a botezat în Iordan pe cei care mărturiseau că vor să schimbe ceva în viața lor. Ioan l-a botezat și pe Iisus, prezentându-L lumii ca pe Messia. Sărbătoarea creștină dedicată Nașterii lui Ioan Botezătorul s-a suprapus peste o tradiție precreștină în care ziua de 24 iunie era dedicată Sânzienelor, personaje mitologice despre care se credea că aduc fertilitate și belșug. Din punct de vedere creștin, însă, ziua îi este dedicată Sfântului Ioan Botezătorul, ultimul prooroc și cel care a pregătit venirea în lume a Domnului.”

De Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, Radio România Antena Satelor transmite în direct Liturghia sărbătorii de la mănăstirea Radu Vodă din București, începând cu ora 10:00.


Etichete sfântul ioanioan botezătorul

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live