Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

14 Aprilie 2019
Vizualizari: 606
Comentează add

Creştinii romano-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim, zi numită popular Florii, care marchează intrarea în Săptămâna Mare, ultima până la Paşti.

Creştinii romano-catolici sărbătoresc Floriile

remus-radulescu

Catedrala Romano-Catolica 'Sfanta Fecioara Maria, Regina' Iasi. Foto: Agerpres.

Creştinii romano-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim, zi numită popular Florii, care marchează intrarea în Săptămâna Mare, ultima până la Paşti.

În Biserica Romano Catolică, de Florii este şi Ziua Tineretului, când se organizează procesiuni publice cu flori şi ramuri, în amintirea întâmpinării lui Iisus Hristos în Ierusalim acum aproape 2000 de ani.

La Bucureşti, procesiunea catolică va avea loc de la ora 14:00, de la Biserica Franceză din Piaţa Aviatorilor la Catedrala Sfântul Iosif şi va fi condusă de Arhiepiscopul Ioan Robu.

Şi la Iaşi, credincioşii vor participa la o procesiune care se va desfăşura de la ora 15:30 între Biserica Romano-Catolică din Cartierul Nicolina şi Catedrala Romano-Catolică Sfânta Fecioară Maria, Regină.

Potrivit redactorului nostru Remus Rădulescu, anul acesta, catolicii şi protestanţii sărbătoresc Paştele cu o săptămână mai devreme decât ortodocşii şi greco-catolicii.


Etichete Creştiniromano-catolicisărbătoresc Floriilepasti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live