Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

30 Noiembrie 2020
Vizualizari: 202
Comentează add

Conform tradiției, Sfântul Andrei este apostolul care a ajuns pe teritoriul țării noastre, în Dobrogea, unde a întemeiat primele comunități creștine.

Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Apostol Andrei

remus-radulescu

Foto arhivă

Creștinii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al României.

Conform tradiției, Sfântul Andrei este apostolul care a ajuns pe teritoriul țării noastre, în Dobrogea, unde a întemeiat primele comunități creștine.

Redactorul RRA Remus Rădulescu, despre semnificația sărbătorii de astăzi.

Reporter: Andrei era pescar, frate cu Petru și ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul. Conform Evangheliei, atunci când l-a întâlnit pe Mesia, a răspuns fără șovăire  chemării de a fi propovăduitor al mesajului creștin. După înălțarea lui Iisus la cer și pogorârea Duhului Sfânt, apostolii au tras la sorți teritoriile pentru misiune.  Sfântului Andrei i-a căzut Pontul, adică teritoriile din jurul Mării Negre. Există mărturii istorice că el a răspândit creștinismul la sciți, o populație din nordul și vestul Mării Negre. De aici se trage concluzia că Sfântul Andrei a ajuns și pe teritoriul Dobrogei de astăzi, unde a hirotonit preoți și episcopi. Aceștia au dus mesajul creștin și populației dacice dintre Dunăre și Carpați, de aceea Sfântul Andrei este considerat apostolul străromânilor și ocrotitorul spiritual al României. Sfântul Andrei a murit ca martir în orașul Patras din Grecia, răstignit pe o cruce în formă de X.


Etichete (ii)sfantulandrei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live