Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

20 Iulie 2021
Vizualizari: 229
Comentează add

Radio România Cultural şi Antena Satelor vor transmite în direct Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti, începând cu ora 10.

Creștinii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Proroc Ilie

remus-radulescu

 Sfântul Ilie - frescă de la Mănăstirea Voroneţ

Creștinii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Proroc Ilie, unul dintre cei mai importanți profeți ai Vechiului Testament, care este și ocrotitorul Forțelor Aeriene Române.
 
Peste 140 de mii de români își serbează onomastica. Prorocul Ilie a trăit acum aproape 2.800 de ani, într-o perioadă în care poporul Israel se îndepărta de credința într-un singur Dumnezeu și îmbrățișa credința politeistă.
 
Pentru a-i convinge pe oameni să renunțe la rătăcire, Ilie a vestit că 3 ani nu va ploua. Profeția s-a împlinit, iar după trei ani, la rugăciunile lui Ilie, a plouat. În Biblie este consemnată și demonstrația pe care a făcut-o Ilie că Dumnezeul lui este cel adevărat.
 
Pe Muntele Carmel i-a invitat pe cei 850 de preoți politeiști să aducă jertfă fără foc, focul trebuia să vină din cer ca un semn al credinței adevărate. Doar jertfa lui Ilie s-a aprins, spune Cartea a treia a Regilor, pentru că el îl slujea pe unicul Dumnezeu.
 
Ilie nu și-a încheiat viața ca orice om, a fost ridicat la cer într-un car de foc, după cum relatează Biblia. Pornind de la acest detaliu, Sfântul Ilie este considerat patronul spiritual al Forțelor Aeriene Române.
 
Radio România Cultural şi Antena Satelor vor transmite în direct Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti, începând cu ora 10.

Etichete sărbătoaresfântreligieProroc Ilie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live