Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NATIONAL RADIOFONIC Luni, 18 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

7 Aprilie 2018
Vizualizari: 1122
Comentează add

Slujba Învierii de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti va fi transmisă în direct la Radio România Actualităţi, în cadrul unei emisiuni speciale, care va începe la ora 23:45.

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sunt în Sâmbăta Mare

remus-radulescu

Foto:basilica.ro.

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sunt în Sâmbăta Mare, iar la noapte vor sărbători Învierea Domnului. 

Ultima zi din Săptămâna Mare este una a pregătirii în tăcere pentru sărbătoarea Învierii Domnului.

În Sâmbăta Mare, la Ierusalim are loc slujba Sfintei Lumini, un ritual ortodox unic în an, în cadrul căruia Patriarhul grec al Ierusalimului va ieşi din Mormântul Domnului cu lumânările aprinse şi va împărţi Lumină.

O delegaţie a Patriarhiei Române se află la Ierusalim, pentru a aduce în ţară, cu un avion special, Lumina Sfântă primită pe Mormântul Domnului.

La miezul nopţii, în faţa bisericilor, va fi oficială slujba Învierii, care începe cu acest ritual al împărţirii Luminii, simbol al luminii spirituale pe care Iisus Hristos a adus-o lumii prin Învierea Sa.

Slujba Învierii de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti va fi transmisă în direct la Radio România Actualităţi, în cadrul unei emisiuni speciale, care va începe la ora 23:45


Etichete Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sunt în Sâmbăta MarelumanariSlujba Învierii de la Catedrala Patriarhală din Bucureştitransmisă în directRadio România Actualităţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live