Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ, Shanghai

15 Decembrie 2009
Vizualizari: 1469
Comentează add

Eventuale măriri salariale vor fi acordate doar dupa ce economia va creşte.

Creşteri salariale amânate

sergiu-stet-shanghai

Creşteri de salarii pe anul viitor în mediul privat vor fi acordate doar în domenii restrânse şi foarte probabil abia după ce economia va da semne de revenire.
 

"În variantele optimiste, acest lucru s-ar putea întâmpla abia în a doua jumătate a anului", consideră secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri, Cristian Pârvan.
 

"În condiţiile, în care România, deocamdată, nu întrevede un foarte mare progres în 2010, a vorbi de creşteri de salarii în acest moment este, după părerea mea, nelogic, iar firmele ca şi comportament încearcă să-şi prezerve oamenii de bază, iar în condiţiile, în care li se reface potenţialul economic, încearcă să apeleze tot la oamenii pe care îi are, plătind ore suplimentare, adică nu se prevede creşterea numărului de salariaţi" spune secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri, Cristian Pârvan.
 

Nici angajaţii din sectorul public nu se pot aştepta la creşteri salariale.
 

Înainte ca bugetul să aibă fonduri, pentru ca să poată plăti salariile şi pensiile, firmele vor trebui să aibă bani să-şi plătească taxele şi impozitele.
 

"Atâta timp cât economia nu revine, şi veniturile furnizate la buget nu cresc, în mod normal statul nu are de unde să acorde salariile pentru întreg personalul care există acum" consideră Cristian Pârvan.
 

Angajaţii din domeniul bugetar au şanse reduse să obţină creşteri salariale, din cauză că în acordul de împrumut de la FMI, România s-a angajat să-şi reducă anul viitor semnificativ cheltuielile bugetare.
 

În plus, începând de anul viitor, ponderea salariilor în cheltuielile bugetare va trebui să scadă treptat.
 

Anul acesta cheltuielile de personal în sectorul bugetar reprezintă peste 9% din PIB, aproximativ 12 miliarde de euro.


Etichete salarii,creşteribugetariPIB

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live