Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Zugravu

10 August 2012
Vizualizari: 1728
Comentează add

Pentru anul viitor, în zona euro, Banca Centrală Europeană anticipează o creştere economică cu doar 0,6% faţă de 1%, cât se estimase iniţial.

Creşterea zonei euro, revizuită în scădere

alexandru-zugravu

Foto: Arhivă Reuters.

Banca Centrală Europeană şi-a înrăutăţit prognoza de scădere economică pentru zona euro în anul curent, de la 0,2 la 0,3 la sută.

În ceea ce priveşte anul viitor, anticipează o creştere economică cu doar 0,6% faţă de 1% căt se avusese în vedere iniţial.

În primul trimestru din 2012, economia în zona monedei unice a stagnat, după ce în trimestrul patru din 2011 a înregistrat o contracţie de 0,3%.

Potrivit unui raport BCE riscurile cu care zona euro se confruntă sunt generate, între altele, de tensiunile de pe pieţele financiare sau de o posibilă creştere a preţurilor energiei.

Potrivit estimărilor, recesiunea se va accentua în Italia dar va atinge şi Franţa.

Nici din Germania, prima economie europeană şi destinaţie principală a exporturilor româneşti, nu vin semnale îmbucurătoare.

De menţionat propunerea opoziţiei germane de stânga ca autorităţile de la Berlin să urmeze modelul Franţei şi să aplice o taxă pe averile bogaţilor, metodă ce ar aduce peste 10 miliarde de euro la buget, scrie Der Spiegel.

Revenind la constatările şi recomandările Băncii Centrale Europene, aceasta îndeamnă din nou guvernele zonei euro să-şi reformeze rapid economiile în sensul, mai ales, al creşterii competitivităţii produselor şi al flexibilizării pieţei muncii.


Etichete zona euroBanca Centrală Europeanăcrizărecesiune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live