Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

18 Noiembrie 2015
Vizualizari: 426
Comentează add

Sectorul medicinii veterinare e răspunzător de folosirea medicamentelor pentru combaterea bolilor şi a dăunătorilor la animale.

Creşterea siguranţei alimentare prin respectarea normelor veterinare Creşterea siguranţei alimentare prin respectarea normelor veterinare - Conține audio

george-nuta

Preocuparea pentru creşterea siguranţei alimentare şi îmbunătăţirea condiţiilor de mediu se află în prim-planul atenţiei specialiştilor de la Uniunea Europeană.

Sectorul medicinii veterinare e răspunzător de folosirea medicamentelor pentru combaterea bolilor şi a dăunătorilor la animale.

Orice abatere de la norme are impact negativ asupra sănătăţii animalelor şi, implicit, a oamenilor.

Audio: Europa verde.

Domnul Ciprian Claudiu Tănăsescu este raportor al Parlamentului European pe această temă şi ne oferă amănunte.

Ciprian Claudiu Tănăsescu: Există un raport pe medicină veterinară de care mă ocup, la care se lucrează acum. Este în fază finală, în care raportor prim este colega mea, doamna Françoise Grossetête.

Reporter: Ce se urmăreşte prin acest raport pe medicină veterinară?

Ciprian Claudiu Tănăsescu: Este un raport care nu numai că va aduce nişte termeni mult mai echitabili pentru statele membre în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte distribuţia şi comercializarea de produse farmaceutice destinate medicinii veterinare, dar şi un fel de ghid al modului în care acestea vor fi folosite. Este important, pentru că o asemenea reglementare la nivel european nu s-a făcut până acum.

Reporter: Deci exista posibilitatea ca prin folosirea neconformă a unor substanţe să fie afectată sănătatea animalelor şi, implicit, a oamenilor. Deci erau necesare asemenea rapoarte.

Ciprian Claudiu Tănăsescu: Unul din punctele forte ale acestui raport la care eu am ţinut foarte mult este şi acel efect în cascadă, cum îl numim noi, de folosire a antibioticelor, spre exemplu, în tratamentul animalelor.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanaComisia Europeanacreşterea siguranţei alimentare şi îmbunătăţirea condiţiilor de mediumedicamenteCiprian Claudiu Tanasescu

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live