Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Bârgăoan

8 August 2012
Vizualizari: 1906
Comentează add

Rectificarea bugetară a fost agreată cu Fondul Monetar Internaţional şi prevede o a doua treaptă de majorare a salariilor bugetarilor cu 7,4% începând cu luna decembrie.

Creşterea salariiilor bugetarilor cu 7,8%, "din decembrie"

angela-bargaoan

Premierul Victor Ponta. Foto: Agerpres.

Concluziile întâlnirii premierului Victor Ponta şi ministrului de finanţe, Florin Georgescu, cu delegaţia FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale au fost prezentate într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Rectificarea bugetară a fost agreată cu Fondul Monetar Internaţional şi prevede o a doua treaptă de majorare a salariilor bugetarilor, cu 7,4%, începând cu luna decembrie, a declarat ministrul finanţelor Florin Geirgescu.

Potrivit premierului Victor Ponta, guvernul şi-a exprimat categoric decizia de a păstra şi a respecta toate condiţiile macroeconomice stabilite pentru că este importantă păstrarea stabilităţii şi predictibilităţii politicilor economice şi fiscale.

Victor Ponta spune că discuţiile cu FMI, CE, şi BM merg într-o direcţie bună.

Guvernul va primi vineri un proiect al scrisorii de evaluare, iar până luni, în baza negocierilor, se vor conveni prevederile finale.

Prim-ministru a precizat că atunci vom afla şi când va putea fi introdusă plata TVA la încasarea facturii.

"Cel mai târziu va fi 1 ianuarie 2013, dar recunsoc şi recunoaştem că ne-am dori să facem lucrul ăsta şi mai devreme. Decizia sper să o avem până luni" a declarat Victor Ponta.

Nu s-a discutat acum despre un nou acord de tip preventiv şi nici despre bugetul şi politicile pentru 2013, subiecte ce vor fi abordate la următoarea vizită.

S-au stabilit în schimb, potrivit ministrului finanţelor, Florin Georgescu, datele rectificării bugetare.

"În cadrul rectificării bugetare se respectă angajamentele asumate de guvernul Ponta şi anume acela de a majora în două trepte salariile, cu 8% începând cu luna iulie şi 7,4 începând cu luna decembrie şi, pe de altă parte, a restitui către pensionari sumele reţinute anterior în neconcordanţă cu cadrul juridic" a declarat Florin Georgescu.

Ministrul finaţeţor a spus că rectificarea bugetară va avea loc la finele lunii august, iar în ceea ce priveşte cele cinci măsuri de redresare economică a apreciat că există premise favorabile să fie aplicate toate aceste măsuri, urmând să aibă loc discuţii cu FMI la finalul acestei săptămâni, după ce va fi înmânată, vineri, scrisoarea de intenţie.


Etichete Victor PontaFlorin GeorgescuFMICEBMTVAsalariinegociererectificarebuget

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live