Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Decembrie 2015
Vizualizari: 1384
Comentează add

Reprezentanţii transportatorilor din România au semnat o înţelegere cu cei ai companiilor de asigurare de limitare a creşterii RCA-ului la maxim 50%.

Creşterea RCA, "limitată la 50%"

radiojurnal

Foto: Alex Lancuzov.

Reprezentanţii transportatorilor din România au semnat o înţelegere cu cei ai companiilor de asigurare de limitare a creşterii RCA-ului la maxim 50%, luându-se ca termen de referinţă tarifele practicate în iunie 2015.

La întâlnire au mai participat şi reprezentanţi de la Ministerul Finanţelor, Consiliului Concurenţei şi preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu.

Preşedintele Confederaţiei operatorilor şi transportatorilor autorizaţi din România, Vasile Ştefănescu, a declarat pentru RRA că transportatorii se aşteaptă ca până la sfârşitul anului să fie modificate normele RCA, în sensul celor discutate.

"Pe termen scurt, într-adevăr, am încheiat şi eu minuta astăzi şi să luăm ca preţ de referinţă pentru RCA iunie 2015 şi de la preţul referinţă pentru 2016 să nu crească cu mai mult de 50%. Iar pe termen lung s-a ţinut cont de toate propunerile noastre şi să modificăm legea 136 începând cu ianuaie. Dacă într-adevăr toate acestea s-ar întâmpla, noi spunem că va fi bine", a spus Vasile Ştefănescu.

Acesta a precizat că în cazul în care înţelegerile de marţi nu vor fi respectate, în luna februarie va avea loc un protest al transportatorilor la nivel naţional, cu implicarea a sute de mii de autovehicule.

Preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, s-a declarat mulţumit de rezultatul discuţiilor.

"Ne-am pus de acord în principal la soluţii fezabile, de fapt ar trebui să reacţionăm la limitarea creşterii tarifelor de RCA, a primelor de RCA. Această limitare a creşterii este cumva însuşită de toţi participanţii care au fost la această discuţie, inclusiv societăţile de asigurări care vând RCA", a afirmat Mişu Negriţoiu.

Conform lui Mişu Negriţoiu, în ceea ce priveşte RCA pentru persoanele fizice nu vor exista modificări semnificative în 2016 faţă de 2015. 


Etichete scumpirea RCAtransportatoricompaniile de asigurareASFpreşedintele Confederaţiei operatorilor şi transportatorilor autorizaţi din RomâniaVasile Ştefănescupreşedintele ASFMişu Negriţoiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live