Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Octombrie 2017
Vizualizari: 919
Comentează add

Nicolae Havrileţ, preşedintele ANRE, estimează că preţul majorat pe care consumatorii casnici îl vor plăti, nu va fi cu mult mai mare

Creşterea preţului gazelor amânată până la 1 noiembrie

radiojurnal

  Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Niculae Havrileţ. Foto: captură video.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a amânat decizia de a majora preţul gazelor pentru consumatorii casnici, până la aprobarea în Parlament, prin lege, a Ordonanţei de urgenţă a guvernului 64 din 2016, urmând ca modificarea preţului final să intre în vigoare de la 1 noiembrie.

Preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ a explicat că ordonanţa respectivă prevede că serviciul de înmagazinare va fi dereglementat şi că vor fi modificate cotele obligatorii de tranzacţionare pe bursă pentru producători, ceea ce va avea impact asupra preţului final.

Niculae Havrileţ a estimat pentru Radio România Actualităţi că preţul pe care consumatorii casnici îl vor plăti de la 1 noiembrie nu va fi cu mult mai mare decât cel preconizat anterior.

Nicolae Havrileţ: "Deocamdată, solicităm Ordonanţa 64 în forma finală aprobată de lege, pentru a putea avea cifre mai exacte. Considerăm că nu va fi un impact superior, din punct de vedere al preţului, dar, pentru mai multă precizie, pentru a stabili preţurile cât mai aproape de realitate, de cheltuielile pe care le fac furnizorii cu achiziţia de gaze pentru perioada de iarnă, credem că este necesar să avem la îndemână şi această formă finală a legii."


Etichete ANREcreşterea preţului la gazconsumatorii casniciNicolae Havrileţ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live